25.Πέμπτη

Την Πέμπτη που η Εμμέλεια χτύπησε το κουδούνι στο σπίτι του, ήταν η επόμενη μέρα εκείνης που ο Πέτρος είχε απενεργοποιήσει το λογαριασμό του στο facebook. Η αφορμή γι’ αυτή την επιλογή ήταν για να προστατεύσει τον εαυτό του από την περιέργεια ενός μελλοντικού εργοδότη. Επιπρόσθετα, όμως, αποφάσισε ότι δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του να συμμετέχει σε αυτόν τον τρόπο υποτυπώδους επικοινωνίας, που θα προσιδίαζε σε φυλακισμένους και όχι σε ανθρώπους που έχουν την ελευθερία να μιλήσουν τηλεφωνικά για να πιούν ένα καφέ, όπως είχαν πραγματικά ανάγκη. Ούτε συμφωνούσε ότι μπορεί να επηρεάσει κανείς με τις αναρτήσεις του οποιονδήποτε άλλον εκτός από όσους συμφωνούν μαζί του. «Άλλαξα πολιτικές πεποιθήσεις, επειδή είχα μια εποικοδομητική επικοινωνία στο facebook με ανθρώπους, που είχαν διαφορετικές απόψεις από τις δικές μου»: δεν είπε ποτέ κανείς. Επομένως, δεν έβρισκε το λόγο να είναι ενεργός. Η επικοινωνία με την Αγγελική δεν ήταν κάτι το αναγκαίο γι’ αυτή την περίοδο της ζωής του.
Ανοίγοντας την πόρτα στην Εμμέλεια, την είδε τόσο ταραγμένη, ώστε κατάλαβε ότι η συζήτηση για την απόλυσή του θα μπορούσε να περιμένει.
-Τι σου συμβαίνει;
-Άσε με, Πέτρο μου! Έχεις καφέ;
-Έχω έτοιμο γαλλικό.
-Έχεις προσέξει τη φράση: “Αγαπητοί επιβάτες, παρακαλούμε να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα” που ακούγεται συνεχώς στο μετρό; Τώρα, βέβαια, θα μου πεις ότι μόνο ένας κουφός επιβάτης δεν θα τη πρόσεχε. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι ακούγεται εκνευριστικά συχνά, έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι ίσως να την έλεγαν σε εσένα προσωπικά…
-Τι εννοείς; Σε έκλεψαν;
-Όχι. Έχασα ένα μπλε σημειωματάριο.
-Τι μπλε σημειωματάριο;
-Το είχα τόσα χρόνια. Ήταν ό,τι πιο αγαπημένο είχα. Μετά την κιθάρα του μπαμπά, φυσικά. Και βλακωδώς το έχασα. Δεν έχω ιδέα πού.
-Δεν ξέρω τι να πω.
-Άσ’τα τώρα αυτά, αδελφούλη μου, και πες μου για την απόλυσή σου.

This entry was posted in Η ιστορία της Αγγελικής. Bookmark the permalink.

1 Response to 25.Πέμπτη

  1. Pingback: 27.Σ’ ένα ποτήρι κρασί | Αναγνώσεις βιβλίων

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.